Google Translate bereikt mijlpaal met 80 talen –

Google Translate heeft een nieuwe mijlpaal bereikt; het Amerikaanse bedrijf heeft aangekondigd dat het negen nieuwe talen ondersteunt, waarbij het totaal aantal talen voor Google Translate is opgeklommen tot 80.
“Of je nu door een vreemd land trekt of simpelweg probeert te communiceren met iemand die jouw taal niet spreekt, Google Translate brengt je in contact met nieuwe informatie en mensen”, zegt software-ontwikkelaar Arne Mauser. “Vandaag lanceren we negen nieuwe talen uit Afrika, Azië en Oceanië, gesproken door in totaal 200 miljoen sprekers.”

Google TranslateHet gaat om Hausa, Igbo, Yoruba, Somalisch, Zulu, Mongools, Nepalees, Punjabi en Maori. De eerste drie zijn de voornaamste talen in Nigeria. Het Somalisch wordt gesproken in Somalië en enkele aanpalende landen in de Hoorn van Afrika met zeventien miljoen moedertaalsprekers. Zulu wordt gesproken in Zuid Afrika en andere landen in zuidwest Afrika met tien miljoen moedertaalsprekers.
Het Mongools wordt gesproken in Mongolië (Azië) en delen van China en heeft zes miljoen moedertaalsprekers. Het Nepalees wordt gesproken in Nepal en India en heeft zeventien miljoen moedertaalsprekers. Het Punjabi wordt gesproken in India en Pakistan en telt 100 miljoen moedertaalsprekers.
Het Maori wordt gesproken door de Maori uit Nieuw Zeeland en telt 160.000 sprekers. De ondersteuning voor deze taal is mogelijk gemaakt door de inspanning van een vrijwilliger.
Eerder dit jaar heeft Google de talen Bosnisch, Cebuano, Hmong, Javaans en Marahti toegevoegd. Kijk hier voor een overzicht van alle talen bij Google Translate.